Sobrasada

Sobrasada – tradiční mazatelný salám z Baleár
Sobrasada je typický španělský mazatelný salám z Baleárských ostrovů, především z Mallorky. Vyrábí se z vepřového masa, sádla a uzené papriky pimentón, díky které má oranžovo-červenou barvu a jemně kouřovou, kořeněnou chuť. Na rozdíl od klasických sušených salámů je měkká, mazatelná a ideální na tapas, pečivo i do teplé kuchyně.

Jak sobrasadu použít?
Sobrasada je všestranná ingredience, která snadno promění běžné jídlo v typicky španělské tapas:

  • na tapas prkénko – jako mazatelná složka vedle jamónu serrano, choriza a fuetu,
  • na pečivo – samotná, s kapkou olivového oleje, případně se sýrem nebo medem,
  • do teplých tapas – zapečené toasty, mini sendviče či „tostady“ se sobrasadou a sýrem,
  • do těstovin, rýže, zeleniny a vajec – jako zdroj chuti podobně jako chorizo.

S čím se sobrasada nejlépe kombinuje
Výborně si rozumí se španělskými sýry (např. Manchego, ovčí a kozí sýry), s dalšími uzeninami, olivami a paštikami. Chuťově se dobře páruje se středně plnými červenými víny, osvěžujícími růžovými víny a vybranými bílými víny, případně se španělskými vermuty.

Skladování a doručení
Sobrasadu držíme skladem v České republice a balíme ji tak, aby bezpečně dorazila až k vám. Po doručení doporučujeme řídit se pokyny na obalu, po otevření ji pečlivě zabalit a spotřebovat v doporučené době. Díky pečlivému balení a doručení po celé ČR dorazí sobrasada v perfektní kondici – připravená na tapas prkénko, do kuchyně i do dárkových balíčků.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem