Kravské sýry

Španělské kravské sýry – jemná chuť pro každý den
Kravské sýry jsou ve Španělsku základ každodenní kuchyně. Mají jemnější, harmonickou chuť a široké použití – od sendvičů a salátů až po teplou kuchyni a sýrová či tapas prkénka. V této kategorii najdete výběr španělských kravských sýrů takových, jaké běžně kupují Španělé doma i do bister.

Jaký typ kravského sýra hledáte?
Kravské sýry se liší strukturou a dobou zrání. U každého z nich uvádíme původ, stupeň zrání a doporučené použití:

  • jemné a měkčí sýry – na pečivo, sendviče, do salátů a pro děti,
  • polotvrdé sýry – univerzální volba na krájení, strouhání i zapékání,
  • vyzrálejší kravské sýry – plnější chuť k vínu a na reprezentativní prkénka,
  • regionální speciality – např. sýry ze severu Španělska či Baleár.

Kravské sýry na prkénko i do kuchyně
Díky jemnější chuti jsou ideální pro celou rodinu. Využijete je:

Kombinace s dalšími španělskými specialitami
Kravské sýry skvěle doplní paštiky a paté, jamón a další sušené šunky, jemnější fuet, případně výraznější chorizo. Snadno je zařadíte i do dárkových tapas boxů jako jemnější, „přístupnou“ složku vedle výraznějších sýrů nebo uzenin. Pro širší přehled můžete nahlédnout do kategorie Španělské sýry DOP, kde najdete také ovčí, kozí sýry a Manchego.

Servírování, skladování a doručení
Kravské sýry vyndejte z lednice přibližně 15–20 minut před podáváním a krájejte je na plátky, kostičky nebo klínky podle použití. Po otevření je zabalte do fólie nebo voskovaného papíru a uchovávejte v lednici. Španělské kravské sýry držíme skladem v České republice a balíme je s důrazem na stabilní teplotu a ochranu před poškozením. Pečlivé balení a doručení po celé ČR.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem